مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: میزان جوجه ریزی در اردیبهشت امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۳ درصد افزایش داشته با این وجود میزان تولید مرغ در استان جوابگوی نیاز خوزستان نیست.
محمد نژاد زاده روز دوشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار خوزستان در سرسرای شرکت شهرکهای صنعتی استان در اهواز بیان کرد: در فروردین امسال بیش از پنج میلیون قطعه جوجه ریزی معادل ۳۹ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال انجام شد و در اردیبهشت امسال نیز چهار میلیون و ۴۴ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شد که با وجود افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال،این میزان تولید جوابگوی نیاز مرغ خوزستان نیست.
اتحادیۀ پروتئین دامی برزیل از این تصمیم بسیار شگفت زده شد و وزرای مربوطه در سدد هستند تا در این رابطه از سازمان تجارت جهانی استمداد جویند.
در 6 می سال جاری، عربستان سعودی واردات محصولات مرغداری فراوری شده از 11 شرکت برزیلی که 7 کمپانی آن مربوط به کارخانجات مطرح JBS Group بودند، را لغو کرد. این تصمیم در 23 ماه می اجرا می گردد. عربستان سعودی در واقع دومین مقصد صادراتی مهم و بزرگ برای محصولات مرغداری برزیل محسوب می شد.
نوسانات عجیب و غریب قیمتی، کمبود عرضه و پای لنگ نظارتها و عدم شیوه منسجم و منظم تنظیم بازار موجب شده است تا خیلی از بازارها، از جمله گوشت و مرغ طی همین چند ماه از آغاز سال جدید، دستخوش بسیاری از تنشها شود که هم کسبه و هم مردم را به دردسر بیندازد.
این روزها، بازار خیلی از کالاهای اساسی مورد نیاز مردم، تنظیم نیست و موتور عرضه در خیلی از واحدهای صنفی، سه کار میکند!
مدیرعامل شرکت امور پشتیبانی دام خوزستان گفت: اگر چه مرغ منجمد به کشور وارد میشود اما فعلا برای افزایش میزان توزیع مرغ منجمد در بازار محدودیتهایی وجود دارد.
حمید بدوی ، در خصوص وضعیت موجودی مرغ منجمد در بازار، اظهار کرد: با توجه به کمبود مرغ در بازار، هر چه توزیع در بازار بیشتر شود قطعا رضایت مردم بالاتر خواهد رفت.
وی درباره میزان استقبال مردم از مرغ منجمد، افزود: با توجه به اختلاف قیمتی که مرغ منجمد با قیمت بازار دارد، درخواست برای خرید این کالا همیشه وجود دارد.
کمبود برخی از کالاهای اساسی و مورد نیاز مردم سبب تشکیل صفهای متعدد شده صفبندی آن هم در روزگاری که ویروس کرونا چهارنعل میتازد، درد دیگری است اما مشکل کجاست؟
صف؛ واژهای که این روزها بیشتر به گوش میرسد صف روغن، صف مرغ، صف گوشت! کمبود برخی از کاالاهای اساسی و مورد نیاز مردم سبب شده که گاه دولت برای حل مشکل و تامین بازار به صف روی بیاورد.
این روزها دوباره مرغ در بازار شیراز کم شده است و بازگشت مردم پس از مراجعه به بسیاری از مکانهای عرضه مرغ با دست خالی است. به نظر میرسد که عرضه مرغ با نرخ مصوب پس از چند روز با شکست مواجه شده و باید دوباره منتظر روزهای گرانی مرغ باشیم.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه حذف واسطهها و تأمین نهاده و نظارت دقیقتر در توزیع از اهداف اصلی راهاندازی سامانه بازار گاه است؛ گفت: در حال حاضر در کشور مشکلی از نظر تأمین نهاده دامی وجود ندارد.
مصطفی شاهحسینی از تأخیر در تخصیص ارز و ترخیص کالا به عنوان معضل تأمین نهادههای دامی نام برد و با اشاره به تلاشها برای رفع مشکلات این بخش اظهار کرد: فعالیت سامانه بازار گاه توزیع نهادههای کشاورزی از ابتدای سال 99 بهطور رسمی آغاز شده است.
رئیس جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه همچنان نهادهها با تاخیر به دست مرغداران میرسد گفت: مشکل سامانه بازارگاه در این زمینه برطرف نشده است.
جواد تاراسی اظهار کرد: در حال حاضر به لحاظ جوجهریزی در استان زنجان مشکلی وجود ندارد و امیدواریم در آینده نیز مشکل خاصی نداشته باشیم.
وی در مورد قیمت جوجه یکروزه نیز گفت: متاسفانه قیمت جوجه در بازار کاهش نیافته و همچنان افزایش قیمت را در بازار شاهد هستیم.
رئیس اتحادیه مرغداران خوزستان گفت: جوجه و نهادههای دامی از عمدهترین فاکتورهای موثر در قیمت مرغ هستند که گران شدن این دو عامل علاوه بر قیمت دارو، هزینههای واکسن، کارگر و حمل و نقل، در نهایت باعث بالا رفتن قیمت تمامشده مرغ زنده میشود.
شهریار شایسته با اشاره به افزایش قیمت جوجه یک روزه، اظهار کرد: با افزایش قیمت جوجه یک روزه و کاهش جوجهریزی، در ماههای آینده با کاهش تولید و در نتیجه افزایش قیمت مرغ زنده مواجه خواهیم شد.